Cum restaurezi mobila veche – pas cu pas

Daca intri pe un site de anunturi vei gasi o multime de obiecte de mobilier frumoase, cu istorie, pe care le-ai cumpara la un pret astronomic daca ar fi restaurate, de ce sa nu incerci sa faci chiar tu asta? Citeste in continuare pentru a afla cum poti restaura un scaun vechi cu bani putini.

*Materialele le poti cumpara/comanda din depozite precum Sam Expo sau Shiral (in Bucuresti). Ai nevoie de brocat sau stofa pentru tapiterie, costa in jur de 30 lei/ml.

Stofa-Tapiterie-2015-ROSU-F-150 Stofa-Tapiterie-2015-T505CELADON Stofa-Tapiterie-2015-TIP-SAC-MOVULIU

Restaurarea unui scaun vechi

Verifica stabilitatea scaunului – daca scaunul pare instabil atunci trebuie sa-l fixezi cu bucati de lemn ca in videoclipul de mai jos si sa introduci lipici cu o seringa in punctele de imbinare. De asemenea trebuie sa verifici daca lemnul are carii/termite, acestea trebuie indepartate cu o solutie speciala inainte de restaurare.

#1. Indeparteaza materialul vechi de pe rama scaunului, incearca sa scoti toate capsele si sa pastrezi materialul original pentru a-l putea folosi ca tipar pentru noul material.

#2. Dupa ce ai indepartat materialul si capsele, curata lemnul de praf si vopseste-l in culoarea preferata. Ai nevoie de vopsea pentru lemn si eventual un lac care sa-l faca mai lucios.

#3. Taie materialul nou folosind materialul original ca model, pentru a vedea modelul mai bine il poti calca inainte. Nu uita sa lasi 3-4 cm in plus pentru a avea suficient material cu care sa lucrezi. Excesul de material il poti taia cu un cutter dupa fixarea cu capse.

#4. Dupa uscarea vopselei poti pune materialul pe rama scaunului. Aseaza-l ca in videoclipul de mai jos si fixeaza-l cu capse. Poti cumpara un pistol cu capse pentru mobila din orice magazin specializat, costa in jur de 50 lei.

#5. Tot in video vei vedea cum sa acoperi capsele si sa finizezi scaunul pentru ca rezultatul final sa fie perfect.

Intra acum si cauta in categoria de anunturi casa si gradina, mobila potrivita spatiului tau si apuca-te de restaurat, rezultatul va fi extraodinar, mai ales ca te-ai implicat in crearea propriului design.

Ti-am fost de ajutor?