Cum vopsesti o usa ca un profesionist

Vrei sa vopsesti o usa ca un profesionist? Aseaza-te confortabil si citeste cativa pasi simpli si o multime de trucuri care te vor ajuta sa obtii rezultatul dorit.

Inainte de a incepe trebuie sa te asiguri ca usa este pregatita pentru vopsire, ca nu are gauri, zone rupte sau deteriorate. Daca ai nevoie de servicii de reparatii usi atunci va trebui sa apelezi la o firma specializata care sa poata rezolva problema fara a trebui sa schimbi usa. De asemenea toate elementele metalice: clanta si butucul, balamalele, soneria etc. trebuie scoase inainte de a vopsi usa.

cum vopsesti o usa

  1. Curata suprafata de praf cu o  carpa umeda. Daca usa a mai fost vopsita si straturile vechi incep sa se cojeasca atunci va trebui sa le indepartezi inainte de aplicarea unuia nou.
  2. Vopseste prima data, cu o rola din burete, zonele mai inalte ale usii ca in imaginea de mai jos, urmand ca dupa sa vopsesti cu o pensula spatiile inguste si ceva mai greu de vopsit cu rola. Incearca sa nu folosesti o pensula normala in spatiile plane pentru ca vor ramane urme destul de evidente, chiar si dupa ce se usuca, si acest lucru nu are arata foarte bine.vopserea usii
  3. Vopseste in continuare partea verticala din centru a usii si toate partile orizontale ramase.vopseste o usa
  4. Vopseste partile dinspre exteriorul usii tinand cont de directia rolei de la pasii anteriori astfel cat sa nu existe directii diferite in aceeasi zona vopsita.
  5. Vopsirea marginilor usii este ultimul pas pe care  trebuie sa urmezi, tine cont de faptul ca nu trebuie sa depasesti colturile.

Dupa aproximativ o ora vopseaua este suficient de uscata pentru a aplica si al doilea strat daca este cazul. Daca vezi zone care ar avea nevoie de reparatii va trebui sa aplici un nou strat, corectarea unei singure zone va face ca intensitatea culorii sa fie mai puternica decat pe restul usii.

Powered by  www.reparatii-usi-metalice.net

Ti-am fost de ajutor?